DSC05754

ELBURG - Zaterdag 13 januari geeft de Elburger organist Jurjan Lipke het eerste orgelconcert van het jaar op het bekende Boon-Leeflangorgel in het museum. Tot de zomervakantie zal elke tweede zaterdag van de maand een gratis concert op dit orgel plaatsvinden. Lipke heeft zijn programma aangepast aan  Driekoningen, en meer in het bijzonder rondom het lied ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’, dat bij Driekoningen gezongen wordt. Op het programma staat muziek van bekende componisten als J.S. Bach, Johann Gottfried Walther en Johann Ludwig Krebs, maar Lipke zal ook twee composities van zeer onbekende componisten ten gehore brengen. Alle programmaonderdelen zullen variaties zijn op het prachtige lied ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’.

Jurjan Lipke is als organist verbonden aan de PKN-gemeente van Elburg, en is daarnaast bestuurslid van het Nationaal Orgelmuseum. Verder is hij de vaste begeleider van het Kamper kamerkoor ‘Kavoca’. Lipke concerteert regelmatig op het Leeflangorgel van het museum en kent het als zodanig door en door.

Het concert van 13 januari duurt van 16.00 tot circa 17.00 uur. Vanaf 15.30 uur kunt u via de achterzijde van het museum naar binnen (Hondegatsteeg 7). Het concert is gratis toegankelijk. Wilt u het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van € 6,- p.p. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdagmiddag sluit het museum om 17.00 uur.

Hoofdingang van het museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment