burgemeester groepsfoto

'T HARDE - Al bij zijn intrede in de gemeente Elburg nodigde Scouting Gustaaf Adolfgroep uit ’t Harde burgemeester Rozendaal uit om eens kennis te komen maken en mee te doen. Zaterdag 10 februari was het eindelijk zo ver. Het was heerlijk scoutingweer; koud maar droog. Een mooie zaterdag om actief bezig te zijn, samen met alle jeugdleden en om bij te praten met het bestuur van de 62-jarige Scoutinggroep. De ochtend begon met het onthullen van een nieuw naambord voor de vereniging. Burgemeester Rozendaal deed dit samen met twee van de makers van het bord. De rest van de ochtend maakte hij een ronde langs de verschillende speltakken van de groep. Bij de bevers, jongens en meisjes van 5-7 jaar oud deed hij mee aan hun eigen Winterspelen. Bij de welpen, de leeftijdsgroep van 7-10 jaar oud, werd hard gewerkt aan het insigne weer. Een weerstation hoort daar natuurlijk bij.

burgemeester sjorring

Kamp
Hoewel het nog hartje winter is zijn de voorbereidingen voor het groepskamp met Hemelvaart al in volle gang. Dit kamp wordt gehouden op een terrein aan het water. Voor de Scouts, jongens en meiden van 11 – 15 jaar oud, reden om alvast een oefenvlot te bouwen. Burgemeester Rozendaal knoopte natuurlijk een paar sjorringen mee.

Koffie
Tijdens de koffiepauze praatte het bestuur van de Scoutingvereniging burgemeester Rozendaal bij over de toekomstplannen van de groep. Voorzitter Vera Kleinrensink: “We draaien goed als groep, dat willen we ook in de toekomst graag zo houden. Zowel voor onze eigen activiteiten als voor onze verhuurinkomsten is een grootse verbouwing hard nodig. Onder het motto ‘ons dak omhoog’ gaan we daar onze schouders onder zetten. Op die manier kunnen we Scouting in ’t Harde springlevend houden.

Koken op vuur
Aan het einde van de ochtend wachtte nog een overheerlijke soep, klaargemaakt boven het kampvuur. Hiervoor waren de Explorers, een enthousiaste groep van zo’n 10 jongens en meisjes in de leeftijd van 15 – 18 jaar, verantwoordelijk. Niet alleen de burgemeester, maar ook de andere jeugdleden, vrijwilligers en een aantal ouders, liet zich de verse en warme soep heerlijk smaken.

Meedoen
Ook enthousiast geworden? Zowel voor jeugdleden van 5 tot 18+ als voor vrijwilligers geldt dezelfde uitnodiging als voor burgemeester Rozendaal. Kom gerust eens aan op zaterdagmorgen op het Scoutingterrein op Oostloo 8, aan het fietspad naar Nunspeet. Eerst meer weten? Mail dan gerust naar bestuur@gustaafadolfgroep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment