zzewet

ELBURG - Op donderdag 1 maart geeft Emiel Hakkenes een lezing in Museum Elburg over zijn boek 'Polderkoorts'. De aanleiding voor deze lezing is de boeiende expositie 'Poldergeest', die vanaf 3 maart 2018 in Museum Elburg te zien zal zijn.

Emiel Hakkenes werpt een nieuw licht op de geschiedenis van de Zuiderzeewerken, die honderd jaar geleden, op 14 juni 1918, begon met de ondertekening van de Zuiderzeewet. De lezing begint om 20.00 uur.De vijf exposanten zijn:
Inge Hoefnagel, Pim van Halem en Mia van der Burg, die alle drie langdurige als artist in residence gewerkt hebben op een boerderij nabij het dorp Rutten in de Noordoostpolder, Jeanne Rombouts, die opgegroeid is in Oostelijk Flevoland en Pat van Boeckel, werkend en wonend aan de rand van de Noordoostpolder.

Met Poldergeest willen de exposanten een beeld geven van de ruimte en de vlakheid van de nieuwe polders en dat die meer diepte en geschiedenis heeft dan een stedeling vermoedt.

Organisatie in samenwerking met Museum Elburg, Culturele Stichting Elburg, Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop, de Elburger Boekhandel en Bibliotheek Elburg. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment