bakenlogo

ELBURG/OLDEBROEK -  - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Ook Zorgverlening Het Baken doet hier aan mee. Op vier locaties worden er verschillende klussen gedaan. Wie hier een bijdrage aan wil leveren, wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden bij Zorgverlening Het Baken. Op locatie De Voord in Elburg zijn er vrijdag 9 maart verschillende activiteiten, zo wordt de Buurtmoestuin klaargemaakt voor het voorjaar, worden er pannenkoeken gebakken, gaan we met bewoners een beweegcircuit doen en worden er spelletjes gedaan op verschillende communities.  Op locatie De Hullen in Oldebroek komen vijftien mannen van een trapliftenbedrijf verschillende klussen doen in de tuin.

Ook op Klein Rhijnvis in Hulshorst is de tuin aan een grote opknapbeurt toe. Op Seewende in Nunspeet wordt zaterdag 10 maart met muzikale begeleiding van een draaiorgel, een Oud Hollandse spelletjesmiddag georganiseerd .

Voor een aantal activiteiten worden nog vrijwilligers gezocht!

 “Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. Het Baken is daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Op deze bijzondere manier  maken wij kennis  met allerlei mensen . En wie weet vindt men het zo leuk om te helpen en zien we ze nog een keertje terug. Iedereen is welkom. Mensen die bij in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl.

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment