NOM Museumpand 2017.04.19 LUSIN 3534 web

ELBURG - Het concert op het Leeflang-Boonorgel van zaterdag 10 maart is een must voor Bachliefhebbers: organiste Ingeborg van Dokkum stelde een programma samen met uitsluitend Bachmuziek. De toegang tot het concert is gratis. Zoals elke tweede zaterdag van de maand, vindt ook in maart weer een concert plaats op het Leeflang-Boonorgel. Ingeborg van Dokkum heeft zich opnieuw bereid gevonden een concert te geven in het museum; ze deed dit al verschillende malen eerder, met groot succes. Ingeborg van Dokkum studeerde Orgel aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag, waar ze onder meer les kreeg van Hans van Nieuwkoop en Jos van der Kooy. Momenteel is Van Dokkum cantor-organiste van de Bronkerk in Ugchelen en organiste van de Dorpskerk in Bathmen. Ze heeft een uitgebreide lespraktijk en begeleidt diverse koren.

Tijdens het concert van 10 maart zal Van Dokkum de volgende muziek van Bach ten gehore brengen: het Praeludium et Fuga d-Moll, Herzlich tut mich verlangen, de Sonata Es-Dur, Wer nun den lieben Gott lässt walten en de Fantasia et Fuga in c-Moll.

 Het concert van 10 maart duurt van 16.00 tot circa 17.00 uur. Vanaf 15.30 uur kunt u via de achterzijde van het museum naar binnen (Hondegatsteeg 7). Het concert is gratis toegankelijk. Wilt u het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van € 6,- p.p. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdagmiddag sluit het museum om 17.00 uur.

Hoofdingang van het museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Het volledige concertprogramma voor 2018 is inmiddels op de website van het Orgelmuseum te vinden: www.nationaalorgelmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment