dsc 8125 kaarsenzak overzichtspagina

ELBURG - In het weekend van 29 en 30 juni staat er een bijzonder evenement gepland; de SamenLoop Elburg. Tijdens deze SamenLoop wordt er zoveel mogelijk geld bijeen gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De SamenLoop is een wandelevenement, waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over het parcours in het Burgemeester Bodesportpark wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Gezelschapsrobot

Voor kinderen is er op zaterdag 30 juni tussen 09.00 en 11.00 uur een KinderLoop. Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten zetten kinderen zich in voor het goede doel; een gezelschapsrobot voor kinderen met kanker. Ze organiseren vooraf acties om geld in te zamelen. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoop-t-shirt en lopen in teams of worden begeleid door een volwassene. Deelname bedraagt € 3,- per kind.

Aanmelden

De basisscholen die meedoen combineren de KinderLoop vaak met aandacht voor kanker in de klas. De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/elburg voor meer informatie. Om kinderen direct aan te melden ga je naar kinderloopelburg@gmail.com

Meer informatie over SamenLoop Elburg

Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/elburg of stuur een mailtje naar kinderloopelburg@gmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment