De Regenboog Koningsspelen 2018 5

DOORNSPIJK - De Regenboog in Doornspijk deed - net als bijna alle andere scholen in Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk - ook dit jaar weer mee aan de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhul diging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Met de Koningsspelen laten scholen zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Zij willen met de Koningsspelen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving. 
De Regenboog Koningsspelen 2018 6

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het  gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

Juf Ilse Westland schreef het volgende: 'Ook de groepen 1 t/m 4 hebben meegedaan aan de Koningsspelen. We begonnen met een Koninklijk Ontbijt en daarna spelletjes gedaan; koninklijk vervoer, z ak lopen, blik gooien, kroonezeltje prikje, koninklijke was ophangen!We hebben enorm genoten én zeker ‘een uur flink bewogen’. Op de site van de Koningsspelen staat dat kinderen minstens één uur per dag flink moeten bewegen én … dat is ons vandaag zeker gelukt.'

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment