Themaavond

De financiële situatie, nu en later

ELBURG - Veel mensen maken zich zorgen over de financiële situatie van naasten, nu maar ook later. Of ze weten niet of ze de financiële administratie uit handen moeten geven of juist zelf moeten doen. En wat gebeurt er als ze er niet meer zijn? Op donderdag 24 mei organiseert MEE in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Elburg en Welzijn in Elburg de thema-avond: Bewindvoering, curatorschap en mentorschap.

Lisette van Doorne, beschermingsbewindvoerder, curator en mentor bij Stichting Bewindvoering Nu voor Later te Leiden, zal ingaan op bovengenoemde kwesties.

Zo legt zij de mogelijkheden van testamentaire bewindvoering uit. Vaak wordt alleen bepaald naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk mee om kan gaan. Dan is het bijvoorbeeld verstandig om testamentair bewind aan te vragen. Hoe dit in zijn werk gaat wordt tijdens de thema-avond uitgelegd.

In gesprek met elkaar en met ervaringsdeskundigen

De thema-avond begint donderdagavond 24 mei om 19.30 uur in ‘t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg en duurt tot 21.30 uur. De avond is voor iedereen gratis toegankelijk.

Meer informatie en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Janine van Loenen via 06 – 22 96 17 16 of door te mailen naar janine.vanloenen@meeveluwe.nl. Ook voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Janine.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment