werkbezoek

NUNSPEET/ELBURG - Op woensdag 16 mei waren zo’n 20 (nieuwe) gemeenteraadsleden en beleidsambtenaren uit de regio op bezoek bij Inclusief Groep om kennis te maken met de organisatie. Deze gemeenteraadsleden, die zijn benoemd na de verkiezingen in maart, vertegenwoordigden de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. Aandeelhouders van Inclusief Groep. Inclusief Groep speelt een belangrijke rol in onze regio om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar arbeid toe te leiden en werk te bieden. De genodigden werden welkom geheten door Risco Balkenende, directeur Inclusief Groep, en kregen een rondleiding door het bedrijf om zo een beeld te krijgen van de diverse werksoorten.

Naast een (eerste) kennismaking met het bedrijf was er tijd om toe te lichten hoe Inclusief Groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleidt. Inclusief Groep heeft een aanpak waarbij arbeidsdiagnose, leerlijnen en werk centraal staan. Na het in kaart brengen van de arbeidsmogelijkheden, worden mensen op weg geholpen naar werk.  De kandidaten kunnen in een veilige omgeving wennen aan een arbeidssituatie. Ze doen werkritme op en leren zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. De Participatiehuizen van Inclusief Groep staan hierbij centraal.

Uiteraard is afstemming met werkgevers en partners in onze regio belangrijk. Door te luisteren naar werkgevers wat nodig is in de praktijk, zorgt Inclusief Groep ervoor dat medewerkers worden opgeleid en kunnen doorstromen. Zo zorgen we samen voor een goede werkgeversdienstverlening in onze regio. De werkbedrijven van Inclusief Groep bieden een infrastructuur waar dit te realiseren is.

Aan de hand van voorbeelden is geïllustreerd hoe belangrijk het is om aan de voorkant te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooi voorbeeld hiervan is de  Entree-opleiding die in gezamenlijkheid met ROC Landstede en Praktijkschool MijnSchool is ontwikkeld. Hierbij krijgen jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is een opleiding te volgen, werk te vinden of te behouden, de kans om een diploma te halen. Ook krijgen zij direct een dienstverband. Mooi is om te ervaren dat alle gemeenten in de regio investeren in dit initiatief.

Inclusief Groep hoopt met dit werkbezoek inzicht te hebben gegeven in de complexiteit rondom arbeidsmarkttoeleiding.

Op vrijdag 25 mei wordt nogmaals een werkbezoek georganiseerd voor (nieuwe) gemeenteraadsleden. Hiervoor kan men zich nog opgeven via communicatie@inclusiefgroep.nl. Komt deze datum niet uit, maar wilt u met uw gemeente of met uw fractie wel met ons kennismaken, dan is dat altijd mogelijk. U kunt daarvoor contact opnemen met de afdeling Communicatie (communicatie@inclusiefgroep.nl of 0341- 274 111)

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment