Foto KinderLoop Elburg

ElLBURG- In het weekend van 29 en 30 juni staat er een bijzonder evenement gepland; de SamenLoop Elburg. Tijdens deze SamenLoop wordt er zoveel mogelijk geld bijeen gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De SamenLoop is een wandelevenement, waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over het parcours in het Burgemeester Bodesportpark wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Gezelschapsrobot

Voor kinderen is er op zaterdag 30 juni tussen 09.00 en 11.00 uur een KinderLoop. Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten zetten kinderen zich in voor het goede doel; een gezelschapsrobot voor kinderen met kanker. Ze organiseren vooraf acties om geld in te zamelen. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoop-t-shirt en lopen in teams of worden begeleid door een volwassene. Deelname bedraagt € 3,- per kind.

Aanmelden

Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/elburg voor meer informatie. Aanmelden kan via kinderloopelburg@gmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment