cda logo

ELBURG - Er komt geen nieuwe supermarkt op het Schootsveld bij de Elburger binnenstad. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. Op voorstel van de fracties van CDA, ChristenUnie, PvdA en VVD is de detailhandelstructuurvisie van de gemeente Elburg gewijzigd vastgesteld. 

Het plan om bij de vesting een tweede supermarkt te bouwen is daarmee van tafel.

De gemeenteraad besprak in de raadsvergadering van maandag 11 juni de detailhandelstructuurvisie die in nauw overleg met de winkeliersverenigingen in de gemeente Elburg tot stand is gekomen. Bij alle fracties is veel waardering voor de tijd en energie die ondernemers in dit proces hebben gestopt. Op veel punten is het gelukt overeenstemming te bereiken. Over de locatie voor de zevende supermarkt in de gemeente Elburg, de Aldi, zijn de meningen verschillend. Een meerderheid in de gemeenteraad heeft nu de knoop doorgehakt.

Voor CDA, ChristenUnie, PvdA en VVD weegt het beschermd stadsgezicht zwaar. De bouw van een nieuwe supermarkt op het Schootsveld past daar niet bij vinden de fracties. Uit de detailhandelstructuurvisie blijkt ook dat er weinig mensen zijn die een bezoek aan de Aldi combineren met winkelen in de vesting. Bij de stemming sloot ook de fractie van Algemeen Belang zich bij het voorstel van de vier partijen aan.

De Aldi heeft op dit moment een tijdelijke vergunning aan de Vrijheidsstraat. Om geen tijd te verliezen, is het verzoek van de fracties om op korte termijn een nieuw voorstel voor de vestigingslocatie te bespreken in gemeenteraad. Daarbij behoort de huidige plek aan de Vrijheidsstraat zeker tot de mogelijkheden, aldus de partijen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment