Foto Omroep Gelderland1222

ELBURG - Donderdag begint het WK Voetbal in Rusland. Hoewel Oranje daar niet bij is, vieren ze in Elburg toch een feestje. Hoe? Door het gewonnen EK van 1988 integraal te herbeleven.

Vorige week barstte de oranjegekte al los in het stadje. Zo zijn de straten versierd met vlaggen. Woensdagavond stond de eerste wedstrijd op het programma, tegen de Sovjet-Unie. Nederland verloor dat duel overigens met 1-0.

Voorafgaand liepen enkele in het oranje uitgedoste mensen in optocht door Elburg. In een aantal café's werd het duel tegen de Sovjet-Unie van begin tot eind op groot scherm vertoond. Meer dan honderd mensen kwamen op de vertoning af.

'Het is 30 jaar geleden en vanavond gaan we die wedstrijd weer herbeleven, compleet met vuurwerk en muziek', vertelde mede-organisator Kenneth Moes eerder op de dag.

Op donderdag 21 juni wordt de wedstrijd Engeland - Nederland uitgezonden, en Ierland - Nederland is te zien op woensdag 4 juli. De organisatie heeft plannen om de vertoning van West-Duitsland tegen Nederland en de finale nog grootser aan te pakken.

- door mediapartner Omroep Gelderland - 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment