Persfoto O2

ELBURG - In de gemeente Elburg hebben zich al meer dan honderd huiseigenaren definitief aangemeld voor een maatwerkofferte voor zonnepanelen van de collectieve inkoopactie Elburg in de Zon! Elke dag komen er nieuwe inschrijvingen binnen. Aanmelden kan nog tot 1 juli. De actie is afgelopen voorjaar door gemeente Elburg en energieloket Veluwe Duurzaam in samenwerking met een jury van inwoners van Elburg opgezet.

 

Inschrijven
Op 6 mei is het beste aanbod voor zonnepanelen door de jury bekendgemaakt. Bewoners, die zich dit voorjaar hebben aangemeld voor deze actie, hebben het aanbod inmiddels per mail ontvangen. Zij kunnen zich nog tot 1 juli 2018 inschrijven voor een vrijblijvende maatwerkofferte met groepskorting van Elburg in de Zon.

Regionaal installatiebedrijf
Alleen regionale installatiebedrijven konden voor deze actie zonnepanelen aanbieden. Het beste aanbod kwam van de installatiebedrijven Koller en eL-Tec uit Hattem. De jury heeft hen geselecteerd uit vier aanbiedingen omdat hun aanbod het beste aansloot bij de eisen en wensen van de geïnteresseerde bezoekers van de informatieavond Elburg in de Zon in februari eerder dit jaar. Na 1 juli gaan Koller en eL-Tec aan de slag met de maatwerkadviezen en het plaatsen van de panelen.

Aantrekkelijke investering
Vanaf 2020 is het de bedoeling dat de huidige salderingsregeling overgaat in een terugleversubsidie. Deze subsidie is een vergoeding voor de stroom die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Het uitgangspunt van minister Wiebes is dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen circa 7 jaar blijft. Omdat zonnepanelen veel langer stroom leveren, blijft de aanschaf daardoor een interessante investering voor particulieren.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment