beleven

ELBURG - Nadat anderhalf jaar geleden het idee in Elburg ontstond, had men destijds niet kunnen vermoeden dat de vele vrijwilligers, de gevormde organiserende commissies, sponsoren en alle participerende (gemeentelijke) instellingen afgelopen zaterdagmiddag tot het prachtige resultaat van €76.438 zouden komen. Vele honderden lopers hadden zich met hun teams aangemeld om de 24 uur, die deze Samenloop voor Hoop zou duren, te volbrengen. Het decor was het voetbalveld van ESC, de voetbalvereniging die als zovelen meteen “ja” zei op het verzoek of de Samenloop voor Hoop op hun terrein mocht worden gehouden.

Vrijdagmiddag even voor 4 uur meldde burgemeester Rozendaal, voorzitter van de Samenloop voor Hoop Liesbeth ten Have en hoofdsponsor Jeroen Wentzel zich op het grote podium, om samen de 24 uurs Samenloop op de grote trom te starten. De motivatie onder de lopers was groot, daarbij waren hun persoonlijke gedachten vaak een meer dan bijzondere stimulans om de 24 uur vol te maken.

Voor veel deelnemers, maar ook voor de bezoekers, was de Kaarsenceremonie een bijzonder moment dat hen nog lang zal bijblijven. Toen de duisternis rond half elf ‘s avonds op het Burgemeester Bode Sportpark inviel en de vele honderden verlichtte kaarsenzakken, met vaak intens persoonlijke boodschappen, de loop van het parcours sfeervol aftekende, vroeg presentator Rick van Velthuysen alle lopers en aanwezigen om zich te verzamelen bij het podium. Harpiste Mechteld Karlien de Jongh betoverde alle aanwezigen met haar muziek. Huisarts Mark Pul sprak met de vader van Henk-Jan. Zijn emotionele verhaal over het dagelijks missen van zijn zoon, de één minuut stilte, het gedicht van stadsdichter Ewoud Gosker voorgedragen door Jan van Veen en het gezamenlijk zingen van het Samenloop voor Hoop-lied door Angelique Vlieger-Schelvis maakten een onuitwisbare indruk.

De organisatie van de Elburger Samenloop voor Hoop is dankbaar voor alle inzet en in het bijzonder ook door alle artiesten, die geheel belangeloos hun bijdrage hebben geleverd aan deze succesvolle eerste Samenloop. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is fantastisch, maar nog mooier was het om te zien dat deze 24 uur de emotionele verbondenheid, in een vaak gedeelde strijd, tegen deze ziekte enorm deed groeien.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment