DSC07784 MFE Nuborgh College

ELBURG - Machine Fabriek Elburg B.V. en Nuborgh College onderzoeken een structurele samenwerking om op langere termijn meer instroom binnen het techniekonderwijs in en om Elburg te realiseren. De heer W. Reker,  Manager Production & Quality Assurance van Machine Fabriek Elburg B.V. en Jan Klein, directeur-bestuurder van het Nuborgh College hebben een intentieovereenkomst hiervoor vandaag getekend.

 Als eerste concrete stap in dit proces schenkt Machine Fabriek Elburg een tweetal boor/freesmachines aan het Nuborgh College Oostenlicht, ter versterking van het huidige techniekonderwijs. Het doel hiervan is om techniek en techniekonderwijs nog beter op de kaart te zetten. Er is veel vraag naar technisch personeel en Nuborgh College Oostenlicht werkt aan een totale upgrade van de afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie).

Wilco Leeflang, locatiedirecteur Oostenlicht: “Samenwerking met bedrijven is super belangrijk en daar steken we veel tijd en energie in. De snelheid van ontwikkelingen in de techniek wordt steeds hoger. Onderwijs moet afgestemd zijn en blijven op wat het regionale bedrijfsleven vraagt. Oostenlicht is één van de weinige scholen in de regio die techniekonderwijs op hoog niveau wil blijven bieden. We zijn dan ook bijzonder blij met deze schenking en de vorm te geven samenwerking.” De heer Reker vult aan: “Hoe actiever wij zelf zijn binnen het vmbo, hoe meer wij een gezicht krijgen bij de leerlingen van het vmbo, hoe sneller de leerlingen zullen kiezen voor een stage- of leerplek bij ons”.

Tenslotte geeft Jan Klein aan dat deze samenwerking een eerste stap is in een open samenwerking met meerdere bedrijven uit de regio. Door het bedrijfsleven in de school te halen, maar ook onderwijsactiviteiten bij bedrijven vorm te geven, zorg je voor een betere aansluiting. “Deze schenking van de Machine Fabriek is hier een prachtig voorbeeld van”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment