IMG 5560

ELBURG - Het is 10 juli 2018, 7 uur ’s avonds. De aula van het Nuborghcollege Lambert Franckens stroomt vol. Vrolijke klanken van de Big Band, aangevuld met een prachtige stem van de zangeres verwelkomen de examenkandidaten van het atheneum, vergezeld van ouders, vrienden, vriendinnen en verdere familie. Er is ook alle reden tot vrolijkheid: de kandidaten zijn geslaagd, ze komen hun diploma in ontvangst nemen.

Het was een topjaar voor de vwo-afdeling: maar liefst 97% van de kandidaten heeft het examen met succes afgesloten, een geweldig percentage. En dat is nog niet alles: zeven leerlingen kregen zelfs de vermelding “cum laude” op hun diploma. Dat wil zeggen dat het gemiddelde van alle cijfers 8 of hoger was.

Daarnaast werden enkele certificaten uitgereikt: voor leerlingen die zich verdienstelijk gemaakt hebben in de leerlingenraad, zich ingespannen hebben voor het project “Leer meer” en geweldige profielwerkstukken hebben gemaakt. Een van die profielwerkstukken is door de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen zelfs beloond met een plaats in de landelijke top-10.

De uitreiking van het diploma werd opgeluisterd met een persoonlijk woordje van een docent voor elke leerling. Grappige, ernstige, maar altijd welgemeende gebeurtenissen passeerden de revue. Deze zijn allemaal terug te kijken en te beluisteren op een dvd die elke leerling meekreeg. Een blijvende herinnering die regelmatig teruggekeken zal worden.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd afscheid genomen van een geweldige lichting, die een geweldige school vaarwel zegt op weg naar een geweldige vervolgstudie.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment