nationaalorgelmuseum 125

ELBURG - In het Nationaal Orgelmuseum wordt in de maanden juli en augustus elke dinsdagmorgen een gratis marktconcert gegeven. De concerten vinden plaats op het zogenaamde Boonorgel. Deze zomer zijn opvallend veel jonge mensen onder de uitvoerende musici. Tijdens het concert van dinsdag 17 juli neemt organist Rik Melissant (1999) plaats achter de klavieren.

Rik Melissant werd geboren in Dirksland. Van jongs af aan was het orgel een fascinerend instrument voor hem. Melissant won de 1e prijs op het Internationale Ambitus Orgelconcours (juni 2017 - Grote of St. Bavokerk te Haarlem). Later in datzelfde jaar won hij de 1e prijs op het Feike Asma Concours (augustus 2017) in Ede.

Per september 2018 begint hij aan zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium.

Het programma voor dinsdag 17 juli ziet er als volgt uit:

  • Fantasia et fuga, C-Moll, bwv 537
  • Uit het Orgelbüchlein: ‘Alle Menschen müssen sterben’, bwv 643
  • Uit de Triosonate V, C-Dur, bwv 529, allegro en largo
  • Uit het Concerto A-Moll, bwv 593, het allegro
  • Uit het Orgelbüchlein: ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’, bwv 645
  • Sinfonia uit de Cantate BWV 29

.

Het concert begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een half uur.

Toegang via de achterzijde van het museum, Hondegatsteeg 7, Elburg. Wilt u ook het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van 6 euro per persoon.

Het eerstvolgende concert, op 24 juli, zal gegeven worden door Jan Kees Karels. De volledige concertreeks (t/m eind augustus) is op de website van het museum terug te vinden: www.nationaalorgelmuseum.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment