brom

ELBURG - Op zaterdag 18 augustus as organiseert de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken (OBCEO) voor de 8e keer: “Brommers kiek’n in Elburg”. Vanaf 10.30 uur worden de bromfietsen verwacht aan de Beekstraat te Elburg tegenover Woonwinkel 10 Kamers en Klompmaker Fietsen. De bromfietsrijders krijgen koffie en een plak cake aangeboden. Om 12.30 uur vertrekken de brommerrijders om in de omgeving van Elburg een tourrit van ongeveer 60 km te rijden. De brommerrijders verwachten om ongeveer 14.00 uur terug te komen in Elburg voor het vervolg van de static show. Het is altijd weer een bijzonder mooi gezicht om een dergelijke sliert oude brommers te zien vertrekken.  Rond 16.00 uur keren de rijders vervolgens huiswaarts.  Een ieder met een oude bromfiets kan gratis meedoen. Wel dient men zich ter plekke in te schrijven.

Na afloop van de rit is voor de deelnemers een herinnering, aangeboden door Klompmaker Fietsen, (zolang de voorraad strekt). “Brommers Kiek’n wordt mede mogelijk gemaakt door BP Service Station van Boven Elburg, Café De Molen, Oostendorp, Klompmaker Fietsen Elburg en Woonwinkel 10 Kamers in Elburg.

OBCEO organiseert deze dag alweer voor de 8e keer. In 2011 hebben Ruud Groen, Bertus van der Heide en Ruud Wijnne de club opgericht. Vanaf het begin was ondernemer Jan Blom van Modehuis Trendpark in Elburg bij deze club betrokken.  Dat er veel belangstelling voor de club is moge blijken uit de groei van het aantal leden nu al meer dan 130. De leden bezitten veelal meerdere bromfietsen van verschillende merken vanuit het verleden zoals Zundapp, Kreidler, Batavus, NSU, Sparta e.d. De club is actief in het uitzetten van mooie ritten in de omgeving van Elburg en daarbuiten. Ook neemt ze aan diverse andere oldtimer manifestaties deel en is daarbij een graag geziene gast.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment