Johan

- door Alfred van Loo -

ELBURG - Op zaterdag 1 september heeft Sport Veredelt weer haar jaarlijkse jongdierendag bij Gardenbroek in Elburg georganiseerd. Dit in goede samenwerking met Nut en Sport uit Wezep. Dit jaar waren 140 dieren ingezonden, iets minder dan vorig jaar, maar wel van 2 fokkers meer dan vorig jaar. De jongdierendag begon met het gezamenlijk opbouwen van de show op vrijdagavond, wat met voldoende hulp snel geregeld was. De showdag op zaterdag begon met het inkooien van de dieren, de spanning over de keuring was al voelbaar. Maar liefst 5 keurmeesters hebben de dieren van een beoordeling voorzien

. Bij de groep grote hoenders was de New Hampshire van C. Souman de winnaar, bij de dwerghoenders won de Hollandse kriel van A. van de Streek, met als 2e de Drentse Kriel van A.B. Bonhof. Douwe Witteveen was winnaar van de jeugdleden, zowel bij de grote als de dwerghoenders. Bij de diergroep Serama’s was een dier van jeugdlid Simon van Loo de winnaar. In de diergroep sierduiven was de Nederlandse Helmduif van A. van ’t Hul de beste, gevolgd door de Oud Hollandse Kapucijn van Jan Haas. Bij de cavia’s won jeugdlid Fleur Pater met een Peruvian. De diergroep konijnen is door 2 keurmeesters beoordeeld, met als beste van de keurmeester een Alaska van W. van Hooren en een Vlaamse Reus van J. Schoonhoven. Op de tweede plek bij deze keurmeesters eindigden W. Lindeboom met een Satijn en J. ten Hove met een Hollander, de derde plekken werden ingenomen door G. van Westerveld met een Blauwe Holicer en Fokkerij De Driekleur met een Pool rood-oog. Voor het beste jonge konijn van de show kwamen de Alaska en de Vlaamse Reus op de hoofd ereprijzen tafel, deze schoonheidswedstrijd werd gewonnen door de Vlaamse Reus van J. Schoonhoven. Ook in de groep overjarige dieren was een Vlaamse Reus van J. Schoonhoven winnaar. Bij de jeugd was het beste dier de Hollander van Lisanne ten Hove, met als tweede de Rexdwerg van Thijmen van Loo. De damesprijs in de diergroep konijnen ging naar Jaline Karsten.


Naast de al genoemde jeugdleden showden ook Johan Platte, Anna Kwakkel, Jowi en Indy Bos en Dinand van Loo hun beste dieren. Alle 10 jeugdleden werden met een van hun dieren op de foto gezet door de aanwezige fotograaf.
Sport Veredelt had alles uit de kast gehaald voor een geslaagde show, zo konden mensen het gewicht raden van een hangoor konijn met jongen, was er de goedkopesnoep actie en ook een prachtige boodschappenmand kon gewonnen worden. Voor het eerst dit jaar was de show aangevuld met een snuffelmarkt tussen de winkel en de tt- hal, wat een leuke gezellige aanvulling bleek te zijn. Aanwezig waren Emma Kidswear, Forever Living Products, Aloë Vera producten, Kimberly fotografie, Janet van de Poppe fotokaarten, Massage Salon de OntspanneRIE, Sociaallokaal houtbranden en verkoop zelfgemaakte spullen, sokkenverkoop Socks4you, Trimsalon de Trouwe Makker en ook Sport Veredelt met een informatiestand over de kleindierhouderij. Daarnaast deed Gardenbroek weer volop mee met leuke klantenkortingen en diverse activiteiten in de winkel. Dit alles aangevuld met prachtig zonnig weer, gaf een bijzonder geslaagde dag.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment