Wiel Logo

ELBURG - Week van de Verbinding komt eraan! Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober vindt in de gemeente Elburg De Week van de Verbinding plaats. Deze week lift mee op de landelijke campagne Week tegen Eenzaamheid, die landelijk in deze zelfde week gehouden wordt.

In Elburg vond op een warme donderdagavond in het voorjaar van dit jaar een Inspiratie avond over Eenzaamheid plaats. Deze avond werd zowel door afgevaardigden van maatschappelijke organisaties en politieke partijen, als mede door belangstellende burgers bezocht. De opbrengst van deze bijeenkomst was o.a. de duidelijke boodschap dat maatschappelijke organisaties en politiek de handen ineen dienen te slaan om het onderwerp ‘aandacht voor eenzaamheid’ op de agenda te zetten en daar te houden. ‘Begin eenvoudig en dicht bij de bewoners uit de gemeente’, was daarbij de boodschap.

Het is daarom, dat de werkgroep Week van de Verbinding opgeroepen heeft tot het organiseren van maaltijd-ontmoetingen en voor het ontwikkelen van een set ansichtkaarten, die op 15 en 17 september huis aan huis bezorgd wordt en waarmee buren en buurtgenoten uitgenodigd kunnen worden voor deelname aan een activiteit, dan wel dat daarmee medeleven getoond kan worden.

Op donderdag 27 september en maandag 1 oktober a.s. trekken medewerkers van Stichting WIEL met hun bakfiets door de kernen met het doel inwoners te ontmoeten en te spreken. Wie weet, ‘tot dan!’  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment