Hellenbeek 1

ELBURG - Vrijdag 30 november is de eerste steen gelegd bij de historische boerderij op Erf Hellenbeek. Op de plek waar vroeger een oude boerderij stond wordt nu nieuwbouw gerealiseerd door BOEi, in de sfeer van hoe het vroeger was. De woningen zijn voor cliënten van ’s Heeren Loo. Eén van de toekomstige bewoners, een cliënt van ’s Heeren Loo, legde samen met een vader en een medewerker de eerste steen.

Kijk HIER voor meer foto's

 

Sfeer van de oude boerderij
De te bouwen woonvoorziening op de Hellenbeekstraat krijgt het aanzien en de sfeer van een boerderij en blijft zo in de cultuurhistorische context. Er komen woningen voor bewoners met een complexe zorgvraag. De boerderij bestaat uit twee bouwlagen. Er komen 11 studio’s in met een gemeenschappelijke woonkamer en -keuken. Op het boerenerf komen een werkschuur en een kapschuur. In de kapschuur komen zes appartementen waar bewoners zelfstandig gaan wonen. Daar waar nodig is voor de bewoners ondersteuning beschikbaar van de zorgmedewerkers in de boerderij.

Agrarische dagbesteding
In de werkschuur komt een dagbestedingsgebouw voor agrarische dagbestedingsactiviteiten. Een klusteam werkt vanuit deze dagbesteding aan het tuinonderhoud rondom de boerderij. Dit team zorgt ook voor het kleinvee en onderhoudt tuinen van inwoners van Elburg die dit zelf niet kunnen. Het terrein rondom de gebouwen krijgt een inrichting die doet denken aan het oorspronkelijke boerenerf om de sfeer te versterken.

Duurzaam
De woonvoorziening wordt gasloos opgeleverd. De gebouwen krijgen hun warmte via een biomassa cv-systeem. Deze biomassaverwarming brengt geen extra CO2 uit fossiele brandstoffen in omloop. Zo wordt er CO2 neutraal gestookt. Door deze voorzieningen wordt een energiezuinig en duurzaam gebouw gerealiseerd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment