afslag1

ELBURG - In 2017 ontstond het idee om ter ondersteuning van de educatieve projecten in de Visafslag een kwartetspel te ontwikkelen. Het plan werd nadien verder uitgewerkt in de vorm van een zogenaamd weetjeskwartet.Lusine Grygorian, Annet Land en Willem van Norel ontwierpen een zeer leerzaam kwartetspel met 32 voorwerpen uit het interieur van de Visafslag. Elk voorwerp is gefotografeerd en beknopt omschreven. Kinderen, maar ook volwassenen, leren op deze manier spelenderwijs over het visserijverleden van Elburg. Wat is een bascule, een afmijnklok, een vuurduveltje, een petroleumstel of een palingkistje? Allemaal museale voorwerpen die in de Visafslag tastbaar aanwezig zijn.
Alle kinderen die (vanaf heden) deelnemen aan de Onderwijsleerlijn, krijgen na afloop van het bezoek aan de Visafslag een (gratis) kwartetspel.

kwartetspel

Vrijdagmiddag is het kwartetspel gepresenteerd in de Visafslag in het bijzijn van enkele kinderen en genodigden. Jeugdburgemeester Evy van Olst en burgemeester Jan Nathan Rozendaal waren aanwezig, die namen het op tegen drie kleinkinderen van Willem van Norel. Er moesten zeven vragen worden beantwoord over oude voorwerpen, dat beide burgemeesters hier niet zoveel van wisten, bleek wel uit de 5-2 overwinning van de kinderen.

Ook de 88-jarige oud-voorzitter van de Visafslag, Luurt Schuijn, was bij de presentatie van de partij, hij werd aan het eind van de bijeenkomst benoemd tot ere voorzitter van de Visafslag, de bijbehorende oorkonde werd hem uitgereikt door de huidige voorzitter Jacob Boersma

Na afloop van deze bijeenkomst was er in het Gruithuis, een hapje en een drankje voor de aanwezigen.

vis2

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment