def

ELBURG - 10,000 HOURS is waar Q-dance bijdraagt aan het goede doel. De dance organisatie weet met haar evenementen miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken. Op 17 mei steken zij samen met 10,000 HOURS tijdens de Defqon.1 vrijwilligersdag de handen uit de mouwen in Biddinghuizen bij Stichting Jelte en Zorgboerderij Scharrelberg, Het Wilhelminabos in Dronten en Stichting Wiel in Elburg.

Defqon.1 Vrijwilligersdag 2014

Op 17 mei gaan 80 enthousiaste Defqon.1 bezoekers vrijwillig aan de slag in de buurt van de festivallocatie. Samen knappen zij achterstallig onderhoud op bij therapiecentrum De Roode Draak van Stichting Jelte.Daarnaast worden er spellen gemaakt om de zintuigen van kinderen met een niet aangeboren hersenletsel te prikkelen. Samen met Stichting Wiel worden ouderen in het zonnetje gezet. Jongeren planten verse bloemen en gaan 's middags met de bewoners van het verzorgingshuis in Elburg wandelen en spelletjes spelen. Bij Boerderij Scharrelberg worden stallen voorzien van een nieuwe verflaag en wordt er een hek gerenoveerd. Het Koningin Wilhelminabos krijgt ook een grote beurt; er worden paden gemaakt, bankjes geschilderd en hekken gerenoveerd. DJ Coone is de nieuwe ambassadeur van de stichting en sluit de dag af met een muzikale bijdrage.

10,000 hours

Q-dance – de organisatie achter het succesvolle Defqon.1 Weekend Festival – ondersteunt Stichting 10,000 HOURS als global partner. Wereldwijd inspireert 10,000 HOURS jonge mensen om tijd te doneren en iets goed te doen voor een ander. Van het renoveren van speelplaatsen voor kinderen met een verstandelijke beperking, tot het planten van bloemen voor ouderen in verzorgingshuizen. Ondersteuning door Q-dance gebeurt op twee manieren. Zo doen gasten van Defqon.1 Weekend Festival een donatie waarvan materialen voor het opknappen van instellingen worden gekocht. Daarnaast worden er ook extra vrijwilligersdagen voor andere Q-dance evenementen georganiseerd. Bezoekers krijgen op deze manierde kans iets terug te doen voor de omgeving. Gedoneerde uren worden opgeteld en de teller staat inmiddels op 14,690 uur. Het doel is om zo snel mogelijk de volgende 10,000 uur vrijwilligerswerk te halen.

Door vooraf vijf uur vrijwilligerswerk te doen via Nederland Cares werd voorrang verstrekt bij de inschrijving. Ruim een kwartvan de deelnemers heeft hier gebruik van gemaakt, waardoor er door de Defqon.1 achterban dit jaar meer dan 150uren zijn bijgedragen aan diverse maatschappelijke organisaties. Voor meer informatie en updates zie: http://10000hours.nl, http://facebook.com/10.000HOURSenhttp://twitter.com/10000HOURS.

De Defqon.1 Vrijwilligersdag wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Defqon.1 Weekendfestival

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Defqon.1. Tijdens het festival op 27 t/m 29 juni te Biddinghuizen zijn podia en decoratie vervaardigd van gerecycled materiaal, is er een groot aanbod aan biologisch eten en is er aandacht voor afvalscheiding. Toegangskaarten voor het evenement waren binnen korte tijd uitverkocht. Meer informatie: http://www.defqon1.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment