e131b4d170

ELBURG - Tien dagen lang is Elburg hét podium voor een diversiteit aan culturele activiteiten. Stichting Vestingval Elburg organiseert voor de zevende keer een tiendaags kunstevenement. Tussen Hemelvaart en Pinksteren, om precies te zijn van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni, wordt in het bijzonder, historisch stadje Elburg op zo’n dertig locaties kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren. Thema dit jaar is Waterwerken. Met het thema wordt een ode gebracht aan Admiraal van Kinsbergen, van wie dit jaar met allerlei activiteiten de 200e sterfdag wordt herdacht. Zo’n 300 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben zich laten inspireren door de daden van de maritiem strateeg en Elburger weldoener Van Kinsbergen. Tijdens het festival zijn hun kunstwerken te zien die drijven in en op de prachtige waterpartijen van Elburg.

U kunt in deze periode in de voormalige Hanzestad genieten van diverse kunstuitingen. De naam vestingval, een combinatie van vesting en festival, dekt volgens de organiserende stichting geheel de lading; een cultureel festival binnen de oude stadsmuren met volop kunst, muziek en dichtkunst in de breedste zin van het woord. 

Tien dagen lang kunt u op zo’n dertig bijzondere monumentale locaties kennismaken met de kunstenaars en hun werk, de musici beluisteren en van diverse dichtkunst genieten. Op verschillende locaties zijn regelmatig de kunstenaars aanwezig, zodat u ook kunt kennismaken met de man of vrouw achter het werk. 

De expositieruimtes zijn ook heel bijzonder. Het bijna 800 jaar oude Hanzestadje Elburg kan bogen op de grootste ‘monumentendichtheid’ van Nederland, met maar liefst 294 rijksmonumenten op een vierkante kilometer. De statige Vischpoort, de negentiende-eeuwse muurhuisjes en de oude Kazematten zijn nog maar drie van de vele prachtige expositieruimtes. Ook dit jaar zijn de disciplines muziek en dichtkunst ruim vertegenwoordigd. 

Kortom, Vestingval Elburg is meer dan een bezoek waard. Al wandelend door de eeuwenoude straatjes en steegjes kunt u gelijktijdig genieten van de vele uitingsvormen van kunst in de breedste zin van het woord. Uit ervaring van voorgaande jaren wordt het bezoekersaantal van dit kunstfestival op meer dan 5.000 mensen geschat.
|
De toegang tot Vestingval Elburg is gratis. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoren, het stimuleringsbudget van het Cultuur & Erfgoedpact Noord Veluwe, de gemeente Elburg en de vele vrijwilligers. Alhoewel een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Vestingval Elburg is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag gesloten. Kijk voor meer informatie op www.vestingvalelburg.nl, Facebook en Instagram. Voor vragen kunt u mailen naar info@vestingvalelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment