molendorp

ELBURG -  Op woensdagavond 29 mei organiseert het Wijkcomité een wijkcontact avond voor Vesting en Molendorp bewoners. Als vanouds is dit een gezellige en druk bezochte avond. Een van de onderwerpen die deze keer op de agenda staat is een presentatie over het ontstaan van Molendorp. De streekarchivaris van Elburg (streekarchivariaat Noordwest Veluwe) zal aan de hand van oud kaartmateriaal en beeldarchief ons een inzicht geven hoe onze mooie wijk zich door de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Het wijkcomité heeft in de afgelopen tijd ontdekt dat er maar weinig beeld materiaal bekend is van het Molendorp, met name de periode 1950 tot 1970. Ook over de periode 1920-1950 is maar weinig bekend.

Zo heeft er heel vroeger aan de Nunspeterweg een garage bedrijf gezeten van de familie Jacob Knol. Op de hoek met de  Nieuwstadsweg. Helaas zijn daar, voor zover het Wijkcomité  bekend, weinig tot geen foto’s meer van.

Heeft U zelf foto’s, leuke weetjes, bouwtekeningen of andere interessante documenten? Laat het ons weten! Het zou prachtig zijn als we Uw foto op de wijkcontactavond kunnen laten zien.

U kunt ons bereiken via Facebook, via de email of u kunt materiaal brengen bij onze wijkcomité leden.

vestmol@gmail.com
www.vestingmolendorp.nl

Zie voor meer informatie ook.: https://www.vestingmolendorp.nl/?p=3126

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment