IMG 20190606 204023

ELBURG - In de oude vesting van Elburg is sinds kort een sport- en wellness massagesalon te vinden.  Gediplomeerd sport- en ontspanningsmasseur Dorine Verheul deed ruime ervaring op in het vak bij een aantal wellnessbedrijven.  “Het zelfstandig ondernemen blijft echter kriebelen. Dit pandje stond al geruime tijd te huur en ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Doordat het naast kapsalon De Knipmuts is gesitueerd denk ik dat ik met mijn salon direct heel veel mensen kan bereiken.”

“Door Dorine Sport en wellnessmassage” is de naam van de gloednieuwe salon. “De naam heb ik zo bedacht omdat beide elementen van de massage verschillend, maar ook vaak overlappend van aard zijn. Een sportmassage hoeft niet per definitie hard en pijnlijk te zijn. Gericht werken aan sport- en spierblessures moet met beleid en kennis gebeuren en daar waar nodig met meer kracht. Daarnaast merk ik dat mijn gasten vaak ook toe zijn aan een moment van ontspanning. Vaak door een druk gezinsleven en weinig tijd voor ontspanning. Maar daarnaast zie ik ook veel ondernemers in mijn salon met klachten in nek en schouders, die even tijd voor zichzelf inplannen.”

Tijd voor jezelf nemen mag dus tegenwoordig weer, en met een één of tweewekelijks half uurtje ontspanningsmassage voorkom je een hoop ellende. In deze moderne tijd is wellness nu gelukkig op alle fronten doorgebroken. Men is er zelfs van overtuigd dat bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of andere fijne behandeling beter werkt dan therapie achteraf. Beter voorkomen dan genezen is de algehele tendens. “En mocht massage niet (meer) toereikend zijn, dan kunnen gasten binnenkort ook bij mij terecht voor medical taping. Een mooie manier om verschillende lichamelijke klachten te kunnen behandelen.”

HIGH LEVEL SELFNESS        
Wellness is een samenvoeging van well-being en fitness. Een begrip dat de arts Halbert Dunn al in de Jaren ’60 introduceerde. Het gaat dus om een balans tussen het lichamelijke en geestelijke. Hij vond het een absolute must om zo het moderne leven aan te kunnen. Tegenwoordig is het gelukkig heel normaal om naar een salon of kuuroord te gaan voor een “dagje wellness”.

Uit de wellness ontstond al een nieuw begrip: selfness, van self-esteem en wellness. Het idee daarvan is dat een gezonde eigenwaarde een betere kwaliteit van leven oplevert. "Vanaf nu meer tijd voor mezelf" zou de basis van een gezonde leefstijl moeten zijn.

Voor High Level Selfness vanaf nu dus naar Dorine:
In de Smedestraat kan men bij Dorine dus terecht voor sportmassages, maar op het gebied van wellness zijn er nog veel meer behandelingen mogelijk. Bijvoorbeeld hotstonemassages, hoofdhuid- en gezichtsmassages, ontspanningsmassages vanaf 30 minuten en verschillende voetmassages. “En voor alle massages gebruik ik een heerlijk geurende en voor de behandeling geschikte olie. Ik plan tijd in voor een informatief gesprek vooraf en een drankje achteraf en hoop zo mijn gast rust en ontspanning te kunnen geven en in te spelen op hun wensen of klachten. Ze moeten met een goed gevoel weer naar huis gaan!”

In de mooie binnenstad van Elburg is plek voor heel veel ontspanningsmogelijkheden, maar een salon als deze vind je er nog niet. Met Door Dorine hoop ik dus iets toe te kunnen voegen, een soort van “Elburgness”, zeg maar.”

Door Dorine Sport- en wellnessmassage is te vinden aan de Smedestraat 15 in Elburg. Aan de website wordt nog gewerkt, maar men kan bellen met 06-44928 504 of maak via Instagram of  Facebook je afspraak: www.facebook.com/DoorDorine/

 

ADV

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment