piratenfeest 3

DOORNSPIJK - Al weken werd er naar de Piratenmiddag op De Regenboog toegeleefd door de kinderen, de ouders en het personeel. Er was veel aandacht voor het gebeuren op de site van de school én op de site van De Kamper Koggezangers, het koor dat te gast zou zijn op de slotmiddag van het piratenfeest. Ook in de vele extra nieuwsbrieven en op de posters, die in Doornspijk verspreid waren, was veel aandacht voor het spektakel.

Op donderdag 8 mei verschenen alle kinderen en het personeel als piraat verkleed en geschminkt op school. Iedereen was in afwachting van de komst van de echte piraten.

Precies om 13.00 uur kwamen De Kamper Koggezangers - de mannen die samen één van de beroemdste en beste shantykoren van Nederland vormen - in vol ornaat én zwaar bewapend - het schoolplein oplopen. Iedereen was zeer onder de indruk van deze gevaarlijk uitziende groep mannen. De piraten hadden nauwelijks tijd om een kopje koffie te drinken, want ze gingen onmiddellijk op zoek naar ... de schat die ergens in de school verstopt moest liggen. De dertig piraten struinden de hele school door, trokken alle kasten open en ondervroegen kinderen en leerkrachten.

Ook werden de wapens geshowd, alvast een beetje ingezongen en sommige piraten bleken zelfs te kunnen goochelen! Na een half uurtje werd de schat gevonden. Helaas bevatte de schatkist geen goud of zilver, maar alleen ... heel veel snoep! Wat moeten piraten nu met snoep? De kinderen hadden wel een oplossing voor dit probleem.

Om 13.30 uur begon het optreden van De Kamper Koggezangers voor én met de kinderen. In de prachtig versierde hal hadden alle kinderen en hun ouders een plekje gevonden. Wat is het leuk om te horen en te zien dat 120 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar gezellig samen zingen met dertig mannen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar! Wat hadden de groepen ook een bewondering voor elkaar!

Na een dik uur zingen namen de Kamper Koggezangers afscheid van de kinderen van De Regenboog na beloofd te hebben dat ze volgend jaar weer zullen komen.

piratenfeest 1 piratenfeest 2 piratenfeest 4 piratenfeest 5

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment