buurt

't HARDE - Elk jaar wordt er op de laatste dag van het schooljaar een gezellige buurtfeest georganiseerd aan de Romano en de Tra in ’t Harde, waar de hele buurt plezier van heeft. De straat wordt dan afgezet, er worden verschillende spelmaterialen neergezet, feestelijk versiering en is er genoeg te doen voor jong en oud! Sinds een aantal jaar wordt er een thema gekoppeld aan het buurtfeest en dit jaar was dat een Western thema. Buurtbewoners konden spijker slaan in een boomstam, zakken gooien, ezeltje prik en tot grote verrassing van de buurt, kwam de kleindochter van een bewoner aanrijden op haar paard. Waarop vervolgens de verschillende kinderen mochten paardrijden. Naast die festiviteiten neemt iedereen een gerecht mee, zo was er cornbread, sweet potato pie en baked beans, maar ook aan het stokbrood en satésaus is gedacht!

Deze activiteit is belangrijk voor deze buurt, want zoals buurtbewoner, Henri van Oosten, zegt; ‘We merken dat er meer omwonenden interesse hebben, het is gezellig. Door dit feest komt iedereen weer samen. Er wordt gekletst, gespeeld, gegeten en gedronken’.

Heb jij of hebben jullie ook een idee voor de buurt? Neem dan contact op met Stichting WIEL. Vanuit WIEL kan er gekeken worden naar ondersteuning in je buurtactiviteit, tevens stelt WIEL verschillende materialen beschikbaar om iets te doen in de buurt. Gegevens WIEL; 0525-681212, www.wiel.nl of kom gerust eens langs, Lange Wijden 33 te Elburg.

 PS: Op 28 september vindt Burendag weer plaats, doen jullie ook (weer) mee?

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment