norel

ELBURG - Deze zomer wordt in het Nationaal Orgelmuseum op vier dinsdagavonden een lezing gehouden over de geschiedenis van Elburg. Op dinsdagavond 13 augustus zal Maarten Seijbel, conservator en ereburger van de stad, spreken over de vele fondsen en stichtingen voor minderbedeelden die Elburg al eeuwen rijk is. Na de pauze zal hij meer vertellen over het Veluwse fenomeen ‘erfhuizen’, dat tegenwoordig een zeldzaamheid is geworden. Hijzelf was werkzaam bij het plaatselijke notariskantoor en heeft vele erfhuizen geleid. De lezing wordt ondersteund met mooie beelden.

Voorafgaand aan de lezing wordt de beiaard in de toren van de Grote Kerk bespeeld. De lezing begint om 20.00 uur, na afloop van het beiaardconcert. Na de lezing kan het museum bezocht worden, dit uiteraard wel tegen de normale toegangsprijs.

Aanmelden voor de lezingen kan via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525-684220 (Orgelmuseum), tot uiterlijk twee dagen voor aanvang. Iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van Elburg is van harte welkom.

Adres museum: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

De vorige lezing over het havengebied van Elburg werd bezocht door circa 50 belangstellenden.

le1

le2

Foto's Henk Stappenbeld

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment