teken

ELBURG/WEZEP – Op zaterdag 12 oktober is de eerste Teken de Stad Wandeling. Elburg bekijken met andere ogen. Hoe gaaf is dat. De inspiratiebron is Jac P. Thijsse, die zei dat alles begint met de eigen waarnemingen. En volgens Paul Klee is een lijn, een punt die uit wandelen gaat. Teken de Stad Wandeling is daarvan een mooie combinatie, waarnemen en wandelen. Als je tekent zie je meer. Tijdens deze middag leer je op verrassende manieren te tekenen wat je ziet onderweg. Hoe bijzonder is het om langer dan een paar seconden naar bijzondere plekken te kijken waar je normaliter gedachteloos aan voorbij gaat.

Het maakt niet uit of je kunt tekenen. Het is voor de absolute beginneling en voor een kunstenaar een hele bijzondere ervaring. Het beeldverhaal neemt de plaats in van het historische verhaal.

Aan het eind van de middag heb je een begin gemaakt met een beelddagboek. De start is in Museum Elburg aan de Jufferenstraat 8. Hier leer je de basistechniek voor het buiten tekenen. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van beeldend kunstenaar Teunie Bastiaan samen op pad in de stad. Is het slecht weer dan wordt een tekentocht gemaakt door het museum.

De prijs voor deelname is € 27,50. De toegangsprijs voor het museum, koffie of thee, schrift en potlood zijn bij de prijs inbegrepen. Door deze bijzondere samenwerking tussen het Museum Elburg en het KunstlokaalWezep belooft het een interessante middag te worden.

Deze eerste Teken de Stad Wandeling vindt plaats op 12 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan bij info@kunstlokaalwezep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment