anwb

DOORNSPIJK - Op woensdag 25 september vond ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschool De Regenboog in Doornspijk plaats. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Regenboog vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bood de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

Fotoreportage

 

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

  • In Toet toet leerden de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
  • Tijdens Blik en klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leerde de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mochten zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het verkeer niet alleen afhankelijk bent van je gehoor. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam aan bod.
  • Bij Trapvaardig oefenden de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment