DSC 0107jr

ELBURG - De gemeenteraad geeft leerlingen de kans om samen keuzes te maken voor Elburg. Daarom is er een JeugdRaad. Iedere basisschool is gevraagd om kandidaten voor de JeugdRaad voor te stellen. Op 7 oktober 2019 is de eerste JeugdRaad geïnstalleerd. 

Foto's Anja van Boven

Kandidaten  
Alle basisscholen in Elburg zijn gevraagd om een kandidaat en een plaatsvervanger voor de JeugdRaad voor te dragen. Tien scholen hebben dat gedaan. De kandidaten zullen op maandag 7 oktober 2019 vanaf 18.30 uur worden geïnstalleerd. Bij de plechtige installatie zullen burgemeester Jan Nathan Rozendaal en jeugdburgemeester Jesse Moling een belangrijke rol vervullen. 

Samen 
De leden van de JeugdRaad zullen samen bekijken wat de JeugdRaad dit schooljaar voor Elburg wil doen. Dat betekent samen zaken onderzoeken en samen keuzes maken. De JeugdRaad kan werkbezoeken afleggen. De leden van de eerste Elburger JeugdRaad gaan na de installatie aan de slag. In dit schooljaar zal de JeugdRaad nog zes keer met elkaar in gesprek gaan of op onderzoek uit gaan. Aan het eind van dit schooljaar zal de JeugdRaad het resultaat presenteren. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment