mee

ELBURG -  Zowel Landelijk als in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig om daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op verwardheid. Grip op Verwardheid bestaat uit Mental Health First Aid en Effectief Communiceren. Deze training is één van de onderdelen van de aanpak Personen met Verward Gedrag van onze regio. Die aanpak komt voort uit de opdracht aan alle Nederlandse gemeenten om de zorg en ondersteuning aan personen met verward gedrag te verbeteren.

Oorzaken voor verward gedrag
In de training wordt aandacht besteed aan veel voorkomende oorzaken van verward gedrag. Naast psychische problemen, kunnen ook niet aangeboren hersenletsel, autisme spectrum stoornissen en dementie oorzaken zijn voor verward gedrag.

Waarom Grip op Verwardheid?
Door het volgen van Grip op Verwardheid vergroot u uw kennis en ontwikkelt u vaardigheden om deze situaties optimaal tegemoet te treden. Daarmee helpt u mensen met een psychisch probleem of verward gedrag. U voorkomt ook onduidelijkheid, chaos en crisis voor anderen in hun omgeving. U kent uw persoonlijke communicatieve vaardigheden en weet hoe deze te benutten. In de training leert u vooral in een vroeg stadium signalen te herkennen en situaties rondom verward gedrag zoals we deze vaak in de media tegenkomen te voorkomen.

Naast de training worden er ook workshops aangeboden. De workshops zijn voor hen die niet de tijd voor het volgen van een training vrij kunnen maken, maar wel graag meer informatie willen over het onderwerp. Klik hier> voor meer informatie over de workshops.

Ontwikkeld door …
De training is ontwikkeld door Impluz (onderdeel van de Dimence Groep) en MEE IJsseloevers.

Praktische informatie Grip Op Verwardheid Nunspeet, Elburg, Oldebroek

  • De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers
  • De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van een hele dag en 3 bijeenkomsten van een halve dag
  • Maximaal 15 deelnemers per training
  • De training is een samenvoeging van Mental Health First Aid (MHFA) en ‘niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag’. MHFA is een van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Je ontvangt na afronding van de training dan ook een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland. ‘Niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag’ is een beproefde training van MEE IJsseloevers; deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven.
  • De Eigen bijdrage voor deelname aan de training is voor vrijwilligers kosteloos en voor professionals 50,- euro

Heeft u vragen over Grip op Verwardheid? U kunt contact met ons opnemen via: gripopverwardheid@meeijsseloevers.nl

Wanneer?

  • Donderdag 7, 21 en 28 november van 13.00 uur -16.30 uur en dinsdag 3 en 10 december van 09.00 uur-16.15 uur
    Locatie: ‘t Huiken, Elburg

De training wordt aangeboden aan mensen die wonen of werken in de gemeenten Oldebroek, Elburg of Nunspeet.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment