din2

ELBURG - Donderdag 10 oktober werden ‘duurzame uitblinkers’ uit de gemeente Oldebroek en Elburg verrast met een duurzaam diner. In gemeente Oldebroek vond het diner plaats in restaurant de Zeuven Heuvels. Twintig duurzame inwoners uit gemeente Oldebroek gingen met de nieuwe burgemeester Tanja Haseloop en de wethouders Bergkamp en Engberts aan tafel. In gemeente Elburg werden de uitblinkers gastvrij ontvangen in Landgoed Huis Schouwenburg. De twintig gasten in Elburg tafelden met wethouder Klein en beleidsmedewerker Tychon. Het diner in Elburg werd bereid en geserveerd door de tieners van @Robert’s. Heel bijzonder was het overheerlijke dessert. Met behulp van een plantje uit de kas op het landgoed is speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe ijssmaak ontwikkeld. Dit viel zeer in de smaak bij de eregasten.

In samenwerking met de gemeente Oldebroek en Elburg organiseerde Veluwe Duurzaam deze avond om inwoners rondom het thema duurzaamheid met elkaar te verbinden en ideeën uit te wisselen.

Op beide locaties was een gevarieerde enthousiaste groep mensen aanwezig. De reden dat mensen genomineerd waren liepen sterk uiteen. Een aantal van de aanwezigen zet zich vooral in voor het opruimen van afval en weer anderen dragen vooral zorg voor energiebesparing en het opwekken van energie. Ook mensen die zich inzetten voor een buurtmoestuin of voor landschapsonderhoud werden genomineerd. Er was voldoende gesprekstof en er ontstonden leuke gesprekken waarbij onderling tips werden uitgewisseld.

din1

De tafelgasten konden hun ideeën ook kwijt op een poster die aan de wethouders duurzaamheid van beide gemeenten werd overhandigd. Een van de nuttige tips was om te zorgen dat het afval niet verhakseld wordt met het maaien van de bermen. De afval komt terecht in het veevoer waardoor de dieren ziek worden. In veel gesprekken werd de hoop uitgesproken dat meer mensen zich gaan inzetten voor een gezonde leefomgeving. 

Week van Duurzaamheid & Innovatie
Het Duurzaamheidsdiner is onderdeel van de Week van Duurzaamheid en Innovatie die 7 t/m 12 oktober plaatsvond in de gemeente Oldebroek en Elburg. Deze week waren er allerlei duurzame activiteiten en acties om het onderwerp breed onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer informatie op www.weekvanduurzaamheid.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment