natuurwerkdag

't HARDE - Op zaterdag 2 november organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag. Door heel Nederland werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Ook in ’t Harde op landgoed Zwaluwenburg wordt gewerkt. Meewerken kan van 8.45 tot 14.30 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl.

Wat gaat er gebeuren?

In de kasteeltuin worden binnen de gracht struiken teruggezet en fruitbomen gesnoeid. Op het landgoed wordt een kikkerpoel opgeschoond, worden houtwallen gedund en wordt een bestaande boomgaard aangevuld met nieuwe fruitbomen. Ook zullen langs de hoofdlanen van het landgoed doorgeschoten struiken worden gesnoeid om de structuur van het landgoed duidelijker zichtbaar te maken.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals nestkastjes, zaadbollen en bijenverblijven maken.

In de voorlichtingskraam wordt het leven van bijen belicht, er zijn zoekkaarten met fauna en flora en er is informatie die verzorgd wordt door het Geldersch Landschap & Kasteelen en Biohorma.

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen kan meewerken aan het behoud en herstel van het landschap. Alle hulp is welkom. Jong en oud kan meewerken van 8.45 tot 14.30 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. Deelnemers krijgen gratis koffie, thee en lunch.

Organisatie
De Natuurwerkdag op landgoed Zwaluwenburg in ’t Harde wordt georganiseerd door Stichting Landschapselementen Elburg (SLE), Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) en Biohorma.

Voor meer informatie:
Meer informatie over de natuurwerkdag is te vinden via www.natuurwerkdag.nl. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment