pelgrim

ELBURG - Donderdag 7 november vertelt Jan Martin de Jager in de Bibliotheek in Elburg over zijn pelgrimstocht naar Santiago. Zijn verhaal wordt ondersteund door veel beeldmateriaal. 

Sfeerimpressie van de wandelaar

De weg is lang en slingert over heuvels naar de einder. De zon brandt, het water is bijna op. De pelgrim overweegt: verder lopen of buiten slapen? De wereld is eenvoudig voor de wandelaar, het gaat om water, voedsel en onderdak. In de eenzaamheid lopen de gedachten mee, soms een andere kant uit. Of ze verstillen zelfs, opgaand in de directe sensaties van de wandeling. De pelgrim heeft alle tijd. Straks, in Spanje, wordt het levendig, daar krijgt de tocht een sociaal element. Voedsel en onderdak zijn er op regelmatige afstanden beschikbaar. Maar ook daar, zelfs in de drukte, zijn er lange eenzame stukken – de wijde Meseta na de grote stad Burgos, de Montes de Léon en de wouden van Galicië.

Pelgrimstocht van vier maanden

Begin november is het een jaar geleden dat Jan Martin de Jager terugkwam van zijn pelgrimstocht, die vier maanden heeft geduurd. Hoe beleefde hij de tocht, wat was zijn motief, wat kan men onderweg zien en meemaken? Voor ieder die geïnteresseerd is in pelgrimstochten, overpeinzingen en zelfs voor iemand die de tocht wil maken...

Informatie

Datum: donderdag 7 november 2019

Locatie: Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg, Clakenweg 146, 8081LZ

Aanvang: 20:00 u.

Prijs: € 2,50 voor leden van de Bibliotheek; € 3,50 voor niet-leden

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment