PHOTO 2019 11 05 12 44 11

ELBURG -  Op dinsdag 5 november bezochten leerlingen van het Nuborgh College Lambert Franckens diverse bedrijven in de regio in het kader van onderzoeksvaardigheden. Met dit project werkten de leerlingen uit klas 3 aan het ontwikkelen van interview- en presentatietechnieken. Tegelijkertijd was het een mooie kans voor ze om zich te oriënteren op de beroepenmarkt en diverse beroepssectoren.

Leerlingen maakten kennis met diverse bedrijven door presentaties en rondleidingen. Ook hebben ze medewerkers geïnterviewd om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden. Mevrouw Den Boer (decaan en organisator): “'Het was ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen hun interview afnamen. Ze hadden dit goed voorbereid en hadden mooie en originele vragen bedacht. Interviewen is een hele nieuwe vaardigheid voor ze, sommige leerlingen moesten daar even aan wennen, anderen pakten dit heel natuurlijk op.”

Na afloop van de bezoeken hebben de leerlingen hun uitkomsten aan elkaar gepresenteerd. Veel leerlingen noemden dat het hen opviel hoeveel er allemaal achter de schermen bij een bedrijf of organisatie gebeurt.

Reacties enkele leerlingen:
Lucas: “Ik vond dit erg leuk en het is wat anders dan een normale lesdag, je leert meer over bedrijven en je leert wat je interesses zijn. Op de PWA kregen wij een rondleiding en daarna gingen we mensen interviewen. Ik wilde altijd al het onderwijs in, maar door dit bedrijfsbezoek wil ik nog meer het onderwijs in.”

Thomas: “Ik ben bij Kayim Group Elburg geweest, een bedrijf dat van palmolie en andere verschillende oliën poeders, flakes en pastilles maakt. We kregen eerst een presentatie, daarna gingen we langs kantoren waar de mensen zaten te werken. Daar hebben we interviews afgenomen. De werknemers vertelden wat ze deden. Ook hebben we de fabriek gezien. Ik vond het wel leerzaam, omdat je ziet hoe iets in de praktijk gaat en je weet wat mensen binnen een bepaald beroep of met een bepaalde opleiding doen.”

Aan dit bedrijfsbezoek werkten de volgende bedrijven mee:
Van West Koeltechniek
Machinefabriek Elburg
Aartec
Suurmond
Aarding
Kayim Group
Gemeente Elburg
Gemeente Oldebroek
Basisschool PWA
 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment