DSC 0017bu

ELBURG - Vanochtend brachten 24 leerlingen van De Borchstee een bezoek aan burgemeester Jan Nathan Rozendaal in het gemeentehuis om gezamenlijk te ontbijten. In de Vestingzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.800 basisscholen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal onderstreept hiermee, net als zo’n 274 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Foto's Anja van Boven

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Rozendaal symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis problemen zijn. Deze kwetsbare kinderen krijgen op deze manier weer rust en aandacht en kunnen zich zo op hun toekomst richten. De leerlingen uit groep 7 en 8 van De Borchstee namen de cheque met een bedrag van € 400,-- in ontvangst.

 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt, in zo’n 330 gemeenten, is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of helemaal niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment