DSC 0001licht

ELBURG - Altijd al op een punter mee willen varen? Dat kon op vrijdag- en zaterdagavond 8 en 9 november in de stadsgracht van Elburg. Puntervereniging Ons Belang verzorgde die avonden samen met Museum Elburg vaartochtjes met mooi verlichte punters. Tussen 18.00 en 21.00 uur voeren 7 punters langs de verlichte stadswal tussen de Zwolscheweg en de Goorbrug.  Dit evenement, “Licht op de Admiraal”, was één van de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van het Van Kinsbergenjaar. Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Admiraal Van Kinsbergen is gestorven, De organisatoren van dit evenement besloten geen entree te heffen  maar een gift te vragen voor een actueel onderwijsproject: Youth Support Gambia.

Foto's Anja van Boven

Punters in de gracht van Elburg

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Admiraal Van Kinsbergen is gestorven, dat wordt in Elburg herdacht omdat de Admiraal veel voor Elburg heeft betekend. Naast zijn carrière bij de Nederlandse Marine was Van Kinsbergen vooral een groot weldoener. Hij hechtte veel belang aan goed onderwijs en richtte in Elburg het Instituut Van Kinsbergen op. Dit was een school waar jongens werden voorbereid op een carrière bij de Marine.

Youth Support Gambia is een Elburgs project, in 2018 opgestart door Willeke van Westing. Het doel van dit project is om kinderen en tieners in Kartong, een kustplaats in het Zuidwesten van Gambia, te ondersteunen om naar school te gaan. Dit gebeurt door middel van sponsoring vanuit sponsorfamilies. Een projectpartner in Gambia ziet toe op de besteding van de sponsorgelden. Er zijn dus korte lijntjes met de gesponsorde kinderen en er blijft niets aan de strijkstok hangen. Iedere euro die wordt gesponsord wordt ook echt besteed aan het onderwijsproject.

Op dit moment worden 50 kinderen gesponsord,  waaronder ook een aantal tieners. Het zijn kinderen die niet meer naar school kunnen gaan omdat hun ouders ziek zijn geworden, overleden zijn of te weinig inkomen hebben om hun kinderen naar school te laten gaan. Met de sponsoring kunnen ze alsnog naar school.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment