ELBURG/'T HARDE - Het moet haast wel een record zijn, zoveel nieuwe Pieten als Sinterklaas er dit jaar bij heeft gekregen. Op woensdag 20 en zaterdag 23 november hebben 500 Pieten met succes hun Pietendiploma verdiend tijdens het Pietengym georganiseerd door SSS Elburg, Oranjevereniging ’t Harde en Stichting WIEL.

Op beide dagen was er een indrukwekkend en uitdagend parcours ingericht in de gymzalen van ’t Huiken en MFC Aperloo, waar de kinderen uit de gemeente Elburg volop gebruik van hebben gemaakt. Zo kunnen de kinderen nu klauteren over daken, glijden door schoorstenen en pakjes inpakken als de beste!

Om er op toe te zien dat de kinderen het diploma wel echt hadden verdiend, was Sinterklaas zo goed geweest om tijdens beide momenten zijn eigen Pieten naar de gymzaal te sturen. Als klap op de vuurpijl was hij zelf op zaterdag ook nog aanwezig, na de intocht op ’t Harde. “Als ik al die kinderen zo lekker zie rondrennen en zie oefenen, dan kan ik alleen maar genieten en lachen” aldus een trotse Sinterklaas.

Aan het einde van het Pietengym gingen de kinderen met een tevreden gevoel, een echt Pietendiploma en een hand vol pepernoten huiswaarts. SSS Elburg, Oranjevereniging ’t Harde en Stichting WIEL kijken tevreden terug op Pietengym 2019. Op naar 2020!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment