zonta

OOSTENDORP -  Molen de Tijd kleurt sinds maandag 25 november Oranje, om aandacht te vestigen op geweld tegen vrouwen. Bakker Aart-Jan Schud en Anita Kloosterman president van Zonta-Zwolle waren op donderdagmiddag 28 november bij de Molen aanwezig om de pers te woord te staan over dit thema.

Op 25 november 2019 was de Interationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen van de Verenigde Naties, gevolgd door de 16 Days of Action. Inmiddels vinden in meer dan 90 landen wereldwijd acties plaats in deze periode, onder de paraplu van de Orange the World campagne. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties wordt er een campagne gevoerd door zoveel mogelijk markante gebouwen oranje te kleuren, waaronder ook de Molen in Oosendorp.

Meer informatie is te vinden op www.orangetheworld.nl.

 Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest wijdverbreide schendingen van de mensenrechten en een wereldwijde epidemie. Het kent geen nationale of culturele barrières en treft miljoenen vrouwen en meisjes in vredestijd en conflict. Het omvat fysiek en seksueel geweld en schadelijke praktijken zoals verkrachting, vrouwenbesnijdenis en mensenhandel. Geweld tegen vrouwen en meisjes bedreigt landen, remt de economische vooruitgang, en voorkomt dat vrouwen bij kunnen dragen aan hun gemeenschap en een beter leven voor zichzelf en hun families kunnen creëren.

“Zonta says no to violence against women” is een 16 dagen durende Internationale campagne van Zonta (25 november-10 december) die het bewustzijn wil verhogen over het geweld tegen vrouwen dat overal ter wereld plaats vindt, OOK in Nederland.

Zonta clubs over heel de wereld organiseren internationaal en lokaal acties om het geweld tegen vrouwen en meisjes een halt toe te roepen in hun gemeenschap en wereldwijd, door het publiek te informeren en binnen de politiek en het openbaar bestuur te lobbyen voor projecten om geweld tegen vrouwen op te starten.

Zonta-Zwolle, met ook enkele leden in Elburg, ’t Harde en Oldebroek zet zich al jaren in voor deze actie en doet dit op eigen wijze, ze verkopen een mooi sieraad, armbandje, te bestellen via de site of via een van de leden. Het armbandje staat symbool voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Het armbandje is van zijde koord, zilver en een parel. Het gebruik van zachte materialen, maar vooral de parel ontstaan door “inkapseling” van ‘ongerechtigheden” die inde oester terecht kunnen komen maar daar niet in thuis horen. De opbrengst is voor “Femmes for Freedom”.

Zonta Zwolle is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen.  De organisatie werkt aan de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld, maar ook lokaal. www.zontazwolle.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment