't HARDE - Help je mee in het ANWB-onderzoek naar de veiligheid van fietsroute in en rond 't Harde? Je doet fietsend onderzoek naar de beleving van veiligheid op fietsroute en als bedankje ontvang je een ANWB-cadeaukaart t.w.v. €10,-!

 Gevaarlijke verkeerssituaties

Het afgelopen jaar heeft de ANWB onderzoek gedaan naar de veiligheid van provinciale wegen en nu zijn de fietsroutes aan de beurt. Wat tref ik onderweg aan langs de route? Hoe dicht loopt de route langs een drukke weg? Staan er obstakels langs de route die de verkeersveiligheid beïnvloeden?

Het doel van dit fietsveiligheid-onderzoek is om voor de wegbeheerder gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers in kaart te brengen. Het aanpakken van deze situaties door de wegbeheerder zal de verkeersveiligheid van fietsers bevorderen.

Waar loopt de route?

De route is als een rondrit uitgestippeld en gaat rond 't Harde en onder meer door Doornspijk en Elburg. Je komt dus op dezelfde plaats terug vanwaar je bent gestart. De totale lengte van deze fietsroute is ongeveer 20 kilometer en loopt zowel over fietspaden, fietsstroken als rijbanen. Het is de bedoeling dat je let op de onveiligheid van de inrichting van de weg. Onderweg noteer je op geschikte momenten deze situaties in een boekje dat je na aanmelding ztoegestuurd krijgt van de ANWB. De resultaten moeten binnen zijn voor 27 mei.

Meld je aan op www.anwb.nl/vrijwilligers.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment