thumbnail Amnesty 2016.12.12 Schrijfmar 6317

ELBURG -  Op 10 december vieren we elk jaar de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Wereldwijd schrijven miljoenen mensen dan brieven om gewetensgevangenen, politieke gevangen en slachtoffers van machtsmisbruik vrij te krijgen of hen te steunen in hun strijd tegen onrecht. Ook dit jaar weer en óók weer in Elburg! Er wordt dit jaar geschreven voor 10 specifieke zaken en o.a. voor Yasaman Aryani uit Iran. Deze 23 jarige vrouw deelde, zonder hoofddoek, op Internationale Vrouwendag witte bloemen uit aan vrouwelijk treinpassagiers met als oproep aan vrouwen om zelf te kiezen wat ze wilden dragen. Een video van haar actie ging viraal. Kort daarop werd ze gearresteerd en tot 16 (!) jaar gevangenisstraf veroordeeld.

’s Morgens vroeg wordt er, op initiatief van de lokale werkgroep Amnesty Elburg, op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Elburg actie gevoerd. De opzet is dat er zoveel mogelijk brieven worden geschreven. ’s Middags kunnen alle inwoners terecht in de bovenzaal van Restaurant Het Olde Regthuys, in de binnenstad van Elburg, om onder het genot van een kopje koffie of thee één of meerder brieven te schrijven. Van 15.00u-21.00u bent u van harte welkom om met plaatselijke Amnestyleden daar te schrijven tegen onrecht en vóór rechtvaardigheid.

Ook in kerken is er 8 en 15 december in Elburg en op ’t Harde aandacht voor de schrijfmarathon van Amnesty.  Ieder jaar is het effect van de schrijfmarathon bijzonder groot en dus heeft schrijven echt zin. Zelfs de grootste boeven van deze wereld zijn gevoelig voor internationale aandacht en druk. Doe mee en maak het verschil!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment