natuur

OLDEBROEK/ELBURG – De bossen, polders, landgoederen en de zandverstuiving: de omgeving van Oldebroek en Elburg is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten. Dit voorjaar start het programma IVN Gastheer van het Landschap, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Oldebroek en Elburg. Want een ondernemer die weet welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en beleven is. Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het programma via www.ivn.nl/gastheer-landschap-oldebroek-elburg.Landschapsverhaal
Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het landschapsverhaal van Oldebroek en Elburg, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft.

Natuurarrangementen
Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Oldebroek en Elburg. Samen gaan de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om Oldebroek en Elburg (nog) beter op de kaart te zetten.

Het IVN Gastheer van het Landschap programma Oldebroek en Elburg start op 10 maart 2020. Het programma wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Oldebroek en gemeente Elburg, VVV Elburg, TPO (Toeristisch Platform Oldebroek) en de provincie Gelderland. Aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-landschap-oldebroek-elburg. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

Veluws netwerk
Gemeente Oldebroek en gemeente Elburg zijn 7e en 8e Veluwse gemeenten die starten met het programma IVN Gastheer van het Landschap op de Veluwe. Gemeenten Hattem, Heerde, Apeldoorn, Ede en Epe hebben al netwerken van gastheren (m/v) die samenwerken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment