Rijksoverheid 2 1024x576

In het nieuwe jaar verandert er weer het een en ander aan een aantal wetten en regelingen. De belangrijkste aanpassingen voor gezinnen op een rij:

Kinderopvangtoeslag omhoog

In 2020 gaat de kinderopvangtoeslag omhoog. Alle ouders die werken of studeren en kinderen op de kinderopvang hebben, gaan er hierdoor financieel op vooruit. In de meeste gevallen wel honderden euro’s per jaar. Deze wijziging gaat op 1 januari 2020 in. Hoeveel kinderopvangtoeslag u precies krijgt, hangt onder meer af van het aantal uur dat u werkt en het aantal uur dat uw kind naar de opvang gaat. Ook de uurprijs van de kinderopvang speelt mee.

Maak een proefberekening op de website van de Belastingdienst.

Kindgebonden budget uitgebreid

Het kindgebonden budget gaat vanaf 1 januari 2020 behoorlijk omhoog. Kindgebonden budget is een maandelijkse bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar, voor ouders waarvan het inkomen niet te hoog is. Door de stijging van de maandelijkse bijdrage krijgen zo'n 320.000 gezinnen er gemiddeld bijna 1000 euro per jaar meer bij.

Daarnaast wordt de inkomensgrens voor het kindgebonden budget verhoogd. Dit betekent dat ouders die in 2019 geen recht op kindgebonden budget hadden, dit in 2020 misschien wel kunnen krijgen. In totaal geldt dit voor bijna 300.000 gezinnen.

Meer informatie over kindgebonden budget vindt u op de website van de Belastingdienst.

Vanaf 1 juli 2020: meer geboorteverlof voor partners

De partner van de moeder van het pasgeboren kind krijgt meer verlof. Vanaf 1 juli kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte van de baby 5 weken extra geboorteverlof krijgen. Zij hebben dan recht op een uitkering van maximaal 70% van het dagloon. Deze uitkering wordt betaald door UWV.

Bron: Rijksoverheid

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment