Fridahengeveld

OLDEBROEK - Maandag 4 januari is door de Kunstgroep de Talter een nieuwe expositie ingericht in Kulturhus de Talter. De schilderijen zijn gemaakt door Wil Knol -  de Jong uit Nunspeet. Maar ook is er werk te zien van Frida Hengeveld uit Elburg. De elementen vuur, aarde , water en wind zijn belangrijke aspecten voor het werk van Frida Hengeveld. Daarmee experimenteert ze waardoor geometrische vormen van haar werk lijnen krijgen die blijven boeien en een beweging geven in haar werk.

 

Ze bakt haar werk in de RAKU oven of een SAGGAR ton. In die ton wordt organisch materiaal zoals zeewier, hooi en houtsnippers mee gestookt. Gestuurde experimenten omdat je niet precies kunt verwachten wat uit de oven komt maar tegelijkertijd door gebruik van materiaal en temperatuur daarop wel stuurt. Het effect zijn natuurlijke aandoende kleurnuances of juist een scherpe afbakening van zwart en wit met fijne craquelé.  In haar eigen atelier in de Rozemarijnsteeg in Elburg geeft Frida ook workshops .

De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 21 maart 2020 tijdens de openingstijden van het Kulturhus de Talter in Oldebroek .

fridahengeveld1

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment