gezondtussendooren appel

JOGG Elburg stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken

ELBURG - ‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpt de JOGG-gemeente Elburg jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari op diverse plekken de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en natuurlijk alleen als het een gezond hapje is!

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, verbruiken zij veel energie op een dag. Dus zijn tussendoortjes zeker wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, twee knutselmiddagen voor kinderen met gezonde trakatie tips en een echte supermarkt safari onder leiding van een dietist. Voor meer informatie kunt u terecht op

Meewerkende partners

De volgende organisaties werken mee aan de campagne Gezond Tussend’ooren in de gemeente Elburg:

  • BONI Elburg - Kinderopvang Prokino             
  • BONI ’t Harde - Kinderopvang ROMI
  • Jumbo Elburg - DEEN ’t Harde
  • Plus Elburg - Consultatie bureau (CJG)

JOGG Elburg

JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Kijk voor meer informatie op de lokale JOGG-website:

Elburg - Stichting WIEL : https://www.wiel.nl/buurt-en-wijk/jogg/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment