2020 02 voorleeskampioen Elburg

ELBURG - De voorleeswedstrijd van de bibliotheek is gewonnen door Daniël Prophitius van de Prins Willem Alexanderschool. Acht basisscholen uit de gemeente Elburg namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in het Kulturhus in ’t Harde voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in ’t Harde zijn Caitlin van Verseveld van De Blerck, Elsa Westerink van Innova, Mieke Hoogland van De Borchstee, Julia Bos van De Parel, Lynn Wittingen van De Regenboog, Roos van de Weg van De Wildemaet en Anne-Claire Vonk van Jeanne d'Arc.

Spannend boek, spannend gebracht

De schoolkampioenen hadden mooie fragmenten gekozen en stopten op een goed moment met voorlezen. Daardoor waren de luisteraars nieuwsgierig naar het vervolg,  echte leesbevordering! Daniël las rustig en overtuigend voor uit Grijp de dief van Hans Mouthaan, een spannend boek dat op een spannende manier werd voorgelezen. De luisteraars werden meegevoerd in het verhaal.

Daniël gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar hij de gemeente Elburg zal vertegenwoordigen. Ook mag hij op 4 mei een gedicht voordragen bij de dodenherdenking in Elburg.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Klein, de heer Vonk van de Oranje vereniging en mevrouw Mensink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Klein reikte de beker uit aan Daniël Prophitius.

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Borchstee. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Mieke Hoogland en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken. De spandoeken waren zeer verrassend, kleurrijk, groot en prachtig.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment