stack2

(advitorial) Er is een nieuwe Europese pot met geld bedoeld om het klimaatbeleid te vergroenen. Nederland zal hiervan 220 miljoen euro krijgen, maar zit hier eigenlijk niet op te wachten. Het Nederlandse kabinet is niet alleen tegen het systeem van financiering, het weet bovendien niet waar het geld naartoe moet. 

Het is de bedoeling van de Europese Commissie om tot 2030 duizend miljard euro uit te geven om de economie groener te maken. Dit geld moet bij elkaar gesprokkeld worden uit diverse potjes, waaronder de bestaande landbouwfondsen. Ook via de Europese begroting moet er circa 7,5 miljard euro komen, waarvan Nederland dan 220 miljoen euro zou krijgen. Dit is een groot bedrag, maar andere landen zullen nog veel meer geld krijgen van de Europese Unie. Polen is hierbij de grootste uitsteker met maar liefst 2 miljard euro. Ook Duitsland en Roemenië krijgen een groot deel van het potje, respectievelijk 877 en 757 miljoen euro gaan naar deze landen.

Nederland is het onder meer niet eens met deze financiering omdat de Europese Commissie geld uitgeeft waarvan nog niet duidelijk is dat het daadwerkelijk beschikbaar is. De begroting van Europa is voor de komende zeven jaar namelijk nog helemaal niet rond. Lidstaten zijn het hier vooralsnog niet over eens, ook ons land niet. Nederland wil namelijk dat er een lagere begroting komt dan waar de Europese Commissie van uitgaat.

Daarnaast vindt premier Rutte dat de miljoenen van de Europese Unie beter besteed kunnen worden in landen waar de gevolgen van de vergroening hard zullen aankomen. Hierin wordt het kabinet gesteund door Portugal, Spanje en meerdere Oost-Europese landen. Zij vinden ook dat landen als Nederland en Duitsland best zelf kunnen zorgen voor het geld dat nodig is om de klimaat te vergroenen. 

Als jij nou ook wilt meewerken aan de vergroening van het Nederlandse klimaat, dan is geld lenen op overstappen.nl een mogelijkheid. Zodoende heb je een geld waarmee je bijvoorbeeld zonnepanelen kunt aanschaffen. Natuurlijk moet je het geleende geld later terugbetalen. Als je al een aantal leningen hebt, dan kan de lening oversluiten handig zijn. Dit zorgt ervoor dat al jouw leningen samengevoegd worden in één exemplaar.

Als je van plan bent om geld te lenen dan moet dit natuurlijk verantwoord gebeuren. Ook in de reclames van financiële bedrijven komt dit steeds terug met de zin: ‘Let op! Geld lenen kost geld’. Daarnaast staat er ook een symbool bij ter waarschuwing, wat inmiddels ieder persoon in Nederland wel herkent. Bovendien zijn er nog een aantal tips die je in kunt zetten bij het afsluiten van een lening. Het is namelijk van belang om niet overhaast te werk te gaan als je geld wilt lenen. 

Zo is het allereerst aangeraden om alle aanbieders en hun producten te vergelijken. Bij het vergelijken moet je onder meer kijken naar de rente. Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten dan zal de rente hiervoor bij een bank vaak lager uitvallen dan bij een andere kredietverstrekker. Op het internet zijn er voldoende vergelijkingssites te vinden die je kunt gebruiken. Let er hierbij wel op dat het platform onafhankelijk is.

Natuurlijk moet je ook de voorwaarden van de lening grondig doorlezen, want niet alleen de rente en de looptijd van de lening zijn belangrijk. Bij de andere voorwaarden kun je je bijvoorbeeld verdiepen in het tussentijds aflossen van de lening, over het algemeen is dit niet mogelijk aangezien de verstrekker dan rentebetalingen misloopt. Ook moet je mogelijk van tevoren al afsluitkosten of provisie betalen aan de aanbieder van de lening. Vergeet tevens niet te controleren of je de kosten van de lening kunt blijven betalen als er een verandering in jouw inkomen komt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment