't HARDE - De Wereldwinkel 't Harde trekt in het voormalige pand van de Boni. Daarmee lijkt het conflict tussen de wereldwinkel en de projectontwikkelaar van het centrumplan in 't Harde uit de lucht. Eerder trok de Wereldwinkel 't Harde nog aan de bel, omdat de projectontwikkelaar stelde dat de wereldwinkel per 16 mei het huidige onderkomen diende te verlaten.

In verband met de bouw van een nieuw winkelcentrum in 't Harde moet het huidige pand van de Wereldwinkel namelijk vrij worden gemaakt zodat het gesloopt kan worden om plaats te maken voor de nieuwbouw van fase 2 van het nieuwe winkelcentrum.

De Wereldwinkel is indertijd akkoord gegaan met de huurbeëindiging van het huidige pand onder de voorwaarde dat de projectontwikkelaar zou zorgen voor tijdelijke huisvesting zodat de activiteiten van de Wereldwinkel in de periode van nieuwbouw voortgezet kunnen worden. Ook heeft de Wereldwinkel de intentie kenbaar gemaakt om terug te keren in het nieuwe winkelcentrum en een optie genomen in fase 2 van het nieuwe centrum. Het probleem ontstond toen de projectontwikkelaar van het winkelcentrum per mail liet weten dat de Wereldwinkel geen tijdelijke huisvesting zou worden aangeboden.

De verhuizing van de wereldwinkel naar de voormalige Boni zal waarschijnijk al op korte termijn plaatsvinden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment